Nieuwsbrief

Rotatiemeting

We beschikken over een breed assortiment rotatiemeters. Van robuust en industrieel (BaumerIVO) tot klein, lowcost (Megatron) en alles daar tussen.

Subcategorieën

 • Optisch industrieel
 • Hall-effect sensoren

  Hall-effect sensoren zijn geschikt voor impulsopname op een tandwiel met een kleine module en hoge resolutie. De verschillende modellen kunnen worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, zelfs onder extreme omstandigheden. SH type toerental sensoren worden toegepast in een breed toepassingsgebied waaronder machinebouw, voertuigen, mobiele machines en hydraulische aandrijvingen.

  De hall sensor detecteert de beweging van ferromagnetische structuren zoals tandwielen met behulp van de verandering in de magnetische flux. Tanden en inkepingen die zich in het magnetisch veld van de sensor bewegen veranderen de Hall spanning in een Hall-effect sensor.

  Dit betekent dat de veranderingen in het magnetisch veld kunnen worden omgezet in elektrische waarden, die vervolgens worden gefilterd en verwerkt. Het uitgangssignaal van de sensor is een blokgolf spanning die de verandering in het magnetisch veld weergeeft. Hiermee kan bijvoorbeeld een zeer accurate snelheid bepaald worden.

 • Verwerking en bewaking

  Rheintacho biedt een complete lijn aan schakelapparatuur voor de over-onder toerentalbewaking , een frequentie - stroom / spanningsomvormer en een rotatie detectie. Alle systemen zijn ontwikkeld voor industrieƫl gebruik.

  Klik op een van de onderstaande productgroepen voor meer informatie.