Rotas toerental bewaking

Rotas toerental bewaking

De Rheintacho Rotas is een programmeerbare module voor snelheid (toerental) bewaking. Aan de hand van een puls signaal bepaald de module een toerental waarop vervolgens op door middel van drempelwaarden uitgangen geschakeld kunnen worden. Er zijn verschillende uitvoeringen, waaronder een versie met een actuele analoge uitgang van het toerental.

De Rotas toerental bewaking onderscheidt zich door een breed scala van vrij programmeerbare functies en snelle, flexibele signaalverwerking. De modules zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig en compact vormgegeven.

De geïntegreerde LC-display toont duidelijk de meetwaarden en de status, evenals dialoogvensters voor de programmering.

De Rotas toerental bewaking heeft een enorme verscheidenheid aan toepassingen. De module controleert verbrandingsmotoren in energiecentrales en schepen, alsmede in gas-, water-en windturbines, en kan ook worden gebruikt voor de proces controle in papier, folie of textiel productie. Machine aandrijvingen kunnen ook uitstekend worden bewaakt met de module.

De Rotas toerental bewaking heeft een belangrijke rol in complexe systemen. De module word onafhankelijk ingezet en ontneemt veel belasting van hoger gelegen controle systemen. Als er problemen optreden kan er een extern systeem via een relais uitgang worden aangestuurd. In de scheepvaart word de module gebruikt als tweede veiligheid en is in staat motoren te stoppen in noodsituaties. De rotas is goedgekeurd als een noodstop systeem door Duitse Lloyd (GL) keur.

Actieve filters