Nieuwsbrief

Verwerking en bewaking

Verwerking en bewaking

Rheintacho biedt een complete lijn aan schakelapparatuur voor de over-onder toerentalbewaking , een frequentie - stroom / spanningsomvormer en een rotatie detectie. Alle systemen zijn ontwikkeld voor industrieël gebruik.

Klik op een van de onderstaande productgroepen voor meer informatie.

Subcategorieën

 • Rotas toerental bewaking

  De Rheintacho Rotas is een programmeerbare module voor snelheid (toerental) bewaking. Aan de hand van een puls signaal bepaald de module een toerental waarop vervolgens op door middel van drempelwaarden uitgangen geschakeld kunnen worden. Er zijn verschillende uitvoeringen, waaronder een versie met een actuele analoge uitgang van het toerental.

  De Rotas toerental bewaking onderscheidt zich door een breed scala van vrij programmeerbare functies en snelle, flexibele signaalverwerking. De modules zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig en compact vormgegeven.

  De geïntegreerde LC-display toont duidelijk de meetwaarden en de status, evenals dialoogvensters voor de programmering.

  De Rotas toerental bewaking heeft een enorme verscheidenheid aan toepassingen. De module controleert verbrandingsmotoren in energiecentrales en schepen, alsmede in gas-, water-en windturbines, en kan ook worden gebruikt voor de proces controle in papier, folie of textiel productie. Machine aandrijvingen kunnen ook uitstekend worden bewaakt met de module.

  De Rotas toerental bewaking heeft een belangrijke rol in complexe systemen. De module word onafhankelijk ingezet en ontneemt veel belasting van hoger gelegen controle systemen. Als er problemen optreden kan er een extern systeem via een relais uitgang worden aangestuurd. In de scheepvaart word de module gebruikt als tweede veiligheid en is in staat motoren te stoppen in noodsituaties. De rotas is goedgekeurd als een noodstop systeem door Duitse Lloyd (GL) keur.

 • F/I F/U omvormer

  De F / I (U) omvormer wordt gebruikt om de frequenties te zetten in een genormaliseerd lineair analoog signaal afgezien van de kwaliteit en de stabiliteit van het uitgangssignaal. De omvormer kan eenvoudig via een PC-interface (RS232) worden geprogrammeerd. Het uitgangssignaal kan worden ingesteld voor een bereik van 0 - 20 mA, 4 tot 20 mA of 0 tot 10 V.

  De module is geoptimaliseerd voor controle toepassingen in aandrijving, systeem en proces automatisering, de F / I (U) omvormer ondersteund een breed scala van signalen van toerental sensoren, roterende encoders, puls of naderingsschakelaars. De module ondersteund NPN, PNP, push-pull of TTL-uitgangen, evenals sinus-signalen van tacho generatoren en passieve sensoren. Door het genormaliseerde uitgang signaal van de F / I (U) omvormer kan het eenvoudig worden aangesloten op een PC´s, controllers, recorders of indicatoren.

  Een interessante voorbeeld applicatie is preventief onderhoud van scheepsmotoren.
  In een permanent bewaking proces worden de toerentallen omgezet naar een analoog signaal en geregistreerd. Uit de resulterende karakteristiek kan de slijtage worden bepaald en kunnen onderdelen tijdig vervangen worden.

 • Richting detectie

  De richting detector detecteert de richting van de rotatie van een machine, pomp of motor, voor richting afhankelijke snelheid indicatie en veiligheid vergrendeling.

  De module vereist twee encoder signalen, die 90 ° in fase zijn verdraait.
  Welk pulssignaal als eerst komt bepaald de stand van het relais.